Yleiset kysymykset

1. Kenelle ja mihin Virtuoosi on tarkoitettu?

Virtuoosi on tarkoitettu taloyhtiön linjasaneerauksen (putkiremontti) suunnittelun ja hoitamisen tehokkaaksi apuvälineeksi. Virtuoosilla mahdollistetaan asukkaiden yksilölliset valinnat pintamateriaaleista ja tuoteparannuksista linjasaneerauksen yhteydessä. Samalla projektiryhmälle tarjotaan tehokkaasti automatisoitu tiedonhallinta. Palvelu on tarkoitettu kaikkiin yli 10 huoneistoa sisältäviin taloyhtiöihin joiden linjasaneerauksen suunnittelu on käynnissä tai alkamassa.

2. Kuka voi perustaa uuden projektin ja kuka voi käyttää palvelua?

Uuden projektin perustiedot voi antaa kirjautumislomakkeella taloyhtiön isännöinti, hallitus tai linjasaneerauksen projektiryhmä. Edellytyksenä on käynnissä oleva, alkava tai suunnitteilla oleva linjasaneeraus. Perustettuun projektiin voivat omilla käyttäjätunnuksiin ja niitä vastaavilla käyttöoikeuksilla kirjautua taloyhtiön osakkaat, projektiryhmän jäsenet (suunnittelijat, isännöinti, projektijohto) sekä urakoitsija.

3. Yhtiömme asukkaat ovat kiinnostuneita palvelusta. Mistä saamme lisätietoa ja kuinka voimme edetä?

Verkkosivuiltamme löytyy perustiedot palvelusta ja moniin yleisiin kysymyksiin löytyy vastauksia tältä palstalta. Voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme, opastamme mielellämme käyttöönottoon liittyvissä kysymyksissä. Voitte myös lähettää asiakaspalveluun yhteydenottopyynnön esimerkiksi taloyhtiönne isännöintiin.

4. Kaikilla ei ole internet-yhteyttä käytössä. Voimmeko käyttää Virtuoosia projektiimme?

Kyllä. Valinnat voidaan tehdä myös perinteisesti paperilla ja siirtää projektiryhmän kautta Virtuoosin tietokantaan.

Asukkaiden kysymykset

5. Näkevätkö muut minun tekemäni valinnat tai pääseekö naapuri muuttamaan valintojani?

Ei. Osakkailla on yksilölliset käyttäjätunnukset ja salasanat joilla pääsee vain oman huoneiston tietoihin. Tallennuksista jää kirjaus. Tehdyt valinnat näkyvät projektihallinnasta josta niitä voidaan tarvittaessa myös tulostaa ja muokata. Käyttäjätunnusten listaus toimitetaan projektin perustajalle.

6. Näenkö visualisointien lisäksi laatoista mallit vai joudunko valitsemaan vain kuvan perusteella?

Projektin laattatoimittaja tuo valittavissa olevista laatoista näytelevyt taloyhtiöön. Eli oikeat laattamallit tulevat myös nähtäville.

7. Voinko valita eri värisiä seiniä ja voinko vaihtaa myös suihkun ja hanat?

Kyllä. Virtuoosissa on nk. tehosteseinä jonka laatoituksen voi valita erilaiseksi tai samanlaiseksi kuin muut seinät. Suihkut, allashanan ja keittiöhanan tyypin voi vaihtaa helposti alasvetovalikosta. Tuotevalikoimissa on mukana käyttömukavuudeltaan ja vedensäästötekniikaltaan edistyneimpiä ja uusimpia vaihtoehtoja.

8. Olen ostanut juuri uuden peilikaapin, voinko säilyttää sen?

Kyllä. Virtuoosi mahdollistaa omien tuotteiden säilyttämisen jos se on yhtiönne projektissa sallittu. Sinun tulee valita vastaava kohta peilikaapin valikosta. Teknisten ja takuusyiden takia vesikalusteiden kuten hanojen säilyttäminen ei tyypillisesti ole linjasaneerauksissa mahdollista.

9. Miten tarkka lisähinta-arvio on ja miksi osa laatoista ei tuota lisähintaa?

Laattojen osalta virtuoosin tietokannassa on tarkka sopimushinnasto. Muiden tuotteiden osalta käytetään tietokannassa keskimääräistä linjasaneerausprojektien tuotehintatasoa (edullisempi kuin kuluttajahinnat) joista tuotteiden hintaerotus lasketaan. Täysin tarkat lisähinnat varmistuvat projekteissa aina urakoitsijan valinnan jälkeen. Sellaiset laatta- tai tuotevaihtoehdot jotka ovat samanhintaisia kuin urakkaan kuuluvat eivät tuota osakkaalle lisähintaa.

Suunnittelun ja projektihallinnan kysymykset

10. Projektissamme on jo arkkitehti. Voiko hän käyttää Virtuoosia?

Kyllä. Suunnittelijoille luodaan omat tunnukset ja he kirjautuvat projektiryhmän jäseninä.

11. Projektissamme on LVI-suunnittelija mutta ei arkkitehtia. Voiko Virtuoosia käyttää?

Kyllä.

12. Kuka valitsee käytettävissä olevat tuoteryhmät?

Valinnat valmistajista ja tuoteryhmistä tehdään kussakin projektiryhmässä taloyhtiön hallituksen kanssa. Valittavissa on johtavien kylpyhuonetuotteiden toimittajien laadukkaat, kustannuksiltaan kilpailukykyiset ja tyyppihyväksytyt tuotteet.

13. Voiko asukas itse muuttaa kylpyhuoneen tilajärjestelyä Virtuoosista?

Ei. Tilajärjestelyjen muuttaminen vaatii suunnittelua esimerkiksi sähköturvaetäisyyksien takia. Tilajärjestelyjen muutoksista tulee olla yhteydessä suunnitteluryhmään. Muutettu suunnitelma voidaan ladata (laajennus) Virtuoosi-projektin huonetietoon.

14. Miksi Virtuoosista on maksullinen versio ja mikä sen ero on?

Tällä on mahdollistettu kattavan perusversion ilmaisuus. Tietokantatoiminnot molemmissa versioissa ovat samat. Maksulliseen versioon liitetyt toiminnot varaavat merkittävästi palvelimen tallennustilaa ja lisäävät tietoliikenteen määrää. Tästä perittävä 12kk käyttöoikeusmaksu on nähtävissä automaattisesti projektihallinnasta josta version laajennus voidaan myös kytkeä haluttaessa käyttöön. Lisätoimintoina maksulliseen versioon kytkeytyy esimerkiksi: asiakirjojen (esim. suunnitelmat, kokouspöytäkirjat, työmaatiedotteet) lataus ja tallennus Virtuoosin palvelimelle, asiakirjojen näkyvyys on profiloitu käyttöoikeuksiin(näkyvissä kaikille, projektiryhmän jäsenille, asukkaille jne) sekä suoraan projektin tietokantaan perustuvat ryhmäsähköpostit. Toiminnot ovat erittäin hyödyllisiä mutta vastaavia tallennuspalveluita voi olla projektin käytössä esimerkiksi kopiolaitosten projektipankkien kautta. Lisäpalveluiden tarpeellisuudesta ja tilaamisesta päättää taloyhtiö yhdessä projektiryhmän kanssa.

Rakentamiseen, tilaamiseen ja urakointiin liittyvät kysymykset

15. Mihin tietoon Virtuoosin määrälaskenta perustuu?

Laskenta perustuu Virtuoosin projektihallinnan käyttöliittymästä tallennettavaan kartoitustietoon. Seinien mittatiedon lisäksi määritetään laatoitettava korkeus, Virtuoosi laskee laattahävikin oletus- tai projektikohtaisesti määrättävällä prosentilla. Tuotteiden määrälaskenta perustuu huoneistolukumäärään ja niihin sijoittuviin huonetyyppeihin. Määritelmät ovat muokattavissa projektiasetuksista.